diumenge, 26 d’agost del 2012

Cooperativa la Fageda de Santa Pau segon fabricant de iogurts de Catalunya

La crisi econòmica no afecta la cooperativa la Fageda de Santa Pau

L'empresa de productes làctics, que enguany celebra el 30 aniversari, acaba d'introduir al mercat una nova varietat de iogurt i, el proper mes de setembre, entrarà al mercat de les melmelades i les conserves amb productes de l'hort. Aquesta idea parteix del tancament de la secció de reforestació forestal i per evitar que 25 persones, les que hi treballaven, es quedin sense feina. La cooperativa va tancar el 2010 amb un creixement del 8% i una facturació d'11 milions i mig deuros. 

L'empresa acaba d'ampliar la seva gamma de productes amb un nou iogurt, el Grec. Molt més cremós, suau i intens. Amb aquesta aposta l'empresa, que dóna feina a 200 persones, 162 de les quals pateixen alguna discapacitat psíquica, passa a oferir 18 varietats diferents.

L'aposta per aquest nou producte coincideix amb la celebració del 30 aniversari de la creació de La Fageda. Aquell projecte inicial, que va consistir en donar feina als interns del centre psiquiàtric de Salt, s'ha convertit en un referent a tot el país. Ara dóna feina a 286 persones de la Garrotxa, la majoria de les quals tenen disminució psíquica.

En aquest moment La Fageda és el segon fabricant de iogurts de Catalunya. No tenen cap projecte d'expansió fora del país i el seu president insisteix que la seva presència ha de ser purament catalana. Els seus productes es comercialitzen a través de 1.600 punts de venda i la seva producció actual es situa en tres milions i mig de iogurts al mes i 18 varietats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada