dimecres, 8 d’agost del 2012

Un forn de pa que treballa amb biomassa

El forn Alavedra, a Vacarisses, s'ha adaptat als temps i a les energies actuals. Ara cou el pa utilitzant un combustible de fusta que contamina molt menys D'un forn de llenya a un de gasoil, i ara, un forn que funciona amb biomassa, un tipus d'energia renovable que contamina molt menys. El forn Alavedra, a Vacarisses, s'ha anat adaptant als temps i a les energies més pròpies de cada època però mai no ha deixat de fer el pa des de l'inici: el sac de farina. Des de fa uns mesos, els seus propietaris han substituït l'antic cremador del forn per un de pellet, un combustible de fusta que genera molts pocs residus. Aproximadament, cada deu dies extreuen cendres de la mida d'una capsa de sabates. La temperatura de cocció amb aquesta font d'energia és constant i això dóna com a resultat un pa més cruixent. A aquests avantatges, el propietari hi afegeix la netedat que guanya respecte al gasoil. Malgrat això, la inversió prèvia que ha hagut de fer ha estat significativa perquè a més de canviar el cremador, també ha calgut adaptar les instal·lacions per col·locar-hi els dipòsits que subministren el pellet. En dos o tres anys, aquesta inversió estarà recuperada i el forn Alavedra podrà generar estalvis.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada